Filter

Gekozen filters

legen
Leersoort: Waterproof

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Kies je gewenste dikte

Kies je kleur stiksel

Kies je leersoort

Prijs

Leren horlogeband Waterproof

Onze leren horlogebanden worden handgemaakt in onze ateliers in Duitsland. Met een leren horlogeband van de Horlogebanden Specialist ga je dan ook voor een ultiem draagcomfort en kies je voor de beste kwaliteit.

horlogebandjes leer

Een Leren horlogeband van ECHT leer! Het klinkt dubbel op maar veel horlogebanden zijn ook gemaakt van imitatieleer. Wij maken leren horlogebanden van de hoogste kwaliteit en deze worden exclusief met de hand gemaakt. Je koopt dus een leren horlogeband met uitmuntende kwaliteit. Onze horlogebandjes van leer hebben een ultiem draagcomfort, gaan lang mee en zien er ook nog eens goed uit.

Horlogebandjes leer, verkrijgbaar in verschillende leersoorten, kleuren en bandmaten

Om de meeste horloges zitten standaard (imitatie of goedkope) leren horlogebanden. Dit bespaart kosten in de productie van het horloge. Op het eerste oog is daar niets mis mee maar tijdens het dragen ervaar je niet de kwaliteit en duurzaamheid van een goede leren horlogeband. Een horlogeband van leer heeft, afhankelijk van de persoon, een bepaalde levensduur en zal uiteindelijk vervangen moeten worden. De levensduur zal echter veel langer zijn dan bij een imitatie of goedkope leren horlogeband. 

Wij beschikken over een uitgebreide collectie van verschillende universele leren horlogebandjes. Gebruik de filters om je maat, favoriete leersoort of kleur te kiezen. Op die manier maak je snel een selectie van je favoriete banden. Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons altijd bellen.

Hoe kies je de juiste leren horlogeband?

  • Kijk eerst welke maat horlogeband je nodig hebt. Ons assortiment bestaat uit de maten 8mm tot 30mm banden. De meest voorkomende horlogeband maten zijn 18mm, 20mm, 22mm en 24mm
  • Naast de maat kijk je naar leersoort en comfort die je wenst. Comfort zit hem o.a. in de dikte. De gevulde leren horlogebanden zullen in het begin iets stugger aanvoelen maar hebben wel een geweldige uitstraling.
  • Verder is de kleur niet onbelangijk. Deze moet natuurlijk goed bij je horloge passen. Ga je voor dezelfde look and feel als toen je het horloge kocht of kies je juist totaal wat anders?

Leren horlogeband vervangen

Een leren horlogeband vervangen is eenvoudig met de juiste tools. Wij beschikken over een assortiment horloge gereedschap, dit assortiment beschikt over al het gereedschap om zelf je horlogeband of batterij te verwisselen. Een must voor iedere horlogeliefhebber! Belangrijke is wanneer je een horlogeband gaat vervangen dat je een zachte ondergrond gebruikt zodat de uurwerk niet beschadigd. Naast dat wij leren horlogebanden aanbieden kun je ook kiezen uit rubbermetaal of een nato strap

Horlogebandjes leer kiezen

Zit jouw ideale horlogeband leer er niet tussen? Ons assortiment leren horlogebandjes verandert continue zo hebben we duurzame en vegan horlogebandjes in ons assortiment. Laat het ons weten via de mail of Whatssapp of kom langs in onze winkel in Utrecht! Onze horlogebandjes komen alleen van Europese productie. Ben je dus op zoek naar een horlogeband van de beste kwaliteit en een ultiem comfort, bij ons ben je aan het goede adres!

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bandje voor je smartwatch? Bekijk dan onze smartwatch bandjes. Deze zijn voorzien van een easy change/ quick release systeem.

Leren horlogebandjes

Een leren bandje, wie heeft dat eigenlijk bedacht? Leren horlogebandjes hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het gebruik van leer als materiaal voor horlogebanden dateert waarschijnlijk uit de tijd dat mensen begonnen met het maken van horloges. Leer was een van de eerste materialen die werden gebruikt vanwege de beschikbaarheid, duurzaamheid en flexibiliteit. 

Vandaag de dag blijft leer een populair materiaal voor horlogebanden vanwege de combinatie van duurzaamheid, esthetiek en comfort. Leer biedt een tijdloze uitstraling die zowel casual als formeel kan zijn, waardoor het een veelzijdige keuze is voor horlogeliefhebbers over de hele wereld.

Klantenservice
Horlogebanden voor Dames en Heren

De Horlogebanden Specialist heeft zich gespecialiseerd in horlogebandjes die op veel verschillende horloges passen. Van origine zijn wij begonnen met horlogebanden passend voor merken uit het topsegment horloges. Dit is in de loop der jaren uiteraard uitgebreid naar een assortiment met universele horlogebandjes gemaakt van leer (handgemaakt), maar ook van rubber, metaal en nato strap (geweven nylon). Deze universele horloge bandjes zijn dus passend voor veel horloges.

Bij horlogebanden wordt er niet direct een onderscheid gemaakt tussen dames en heren horlogebandje. Belangrijk is de benodigde maat van je horlogeband. Met de juiste maatvoering kun je het horlogebandje eenvoudig overzetten op je horloge. Vind hier meer informatie over de horlogeband opmeten. Voor het overzetten kun je bij je bestelling een horlogebandenaanzetter mee bestellen. Kom je bij ons in de winkel? Dan plaatsen wij de band voor je!