Filter

Kies je maat

Horlogeband opmeten?

Kies je kleur

Materiaal

Prijs

Rubber horlogeband

In onze categorie horlogebandjes rubber heb je een ruimte keus. Zowel rubber als silliconen banden vind je terug in ons aanbod.

Horlogebandjes Rubber, de beste kwaliteit

Horlogebandjes van rubber en silliconen (natuurlijk rubber), ook wel caoutchouc horlogebandjes genoemd, genieten een toenemende populariteit in de luxe horloge-industrie.

Een rubber horlogeband is tevens goed schoon te houden. Wat voor veel horlogedragers erg prettig is. Zo worden de banden vaak gedragen aan sporthorloges. Natuurlijke rubberen horlogebanden hebben een aantal specifieke technische kenmerken zoals bijvoorbeeld: vormstabiliteit, treksterkte, absolute waterdichtheid, duurzaamheid en huidvriendelijkheid. Kwaliteiten die alle horlogebandjes rubber van de collectie caoutchouc tot bijzondere horlogebanden maakt. Koop dus bij ons jouw rubberen horlogeband!

Ook horlogebandjes siliconen en kunststof vind je bij ons terug. 

Horlogebandje Rubber

Rubber artikelen komen in veel producten voor zonder dat de consument dit in de gaten heeft. De Horlogebanden Specialist geniet van een ruim assortiment rubber- en siliconen horlogebandjes.

Zo ook in de horloge industrie. Veel (top)merken zoals Breitling, Tag Heuer, Rolex en Tissot maken gebruik van deze rubber horlogebandjes. Veelal worden deze voor sportievere modellen gebruikt zoals racing of duikers horloges.

Enkele voordelen van rubber horlogebandjes

  • Horlogebandjes van rubber zijn goed schoon te houden.
  • Vormstabiliteit en treksterkte, absolute waterdichtheid,
  • Duurzaamheid en huidvriendelijkheid. 

Siliconen en rubberen horlogebanden moet je onderhouden. Zout en oliën zijn niet goed voor rubber. Je kunt een rubberen horlogeband precies hetzelfde schoonmaken zoals u ook een leren of stalen band zou schoonmaken. Met lauw water met een sopje en een zachte doek.

Wat is een rubber horlogeband?

Wat is nu eigenlijk een rubber horlogeband? Een rubber horlogebandje is gemaakt van één van onderstaande materialen. 

  • Siliconen 
  • Premium Rubber 
  • Nytech

Een silicone horlogeband is waterdicht en zeer licht te dragen. Onze silicone horlogebanden passen om alle horloges met een rechte aanzet. Silicone wordt gekenmerkt door rekbaarheid en elasticiteit. Naast Silicone verkopen wij premium rubber horlogebanden. 

Premium rubber is 100% waterafstotend en is geschikt tegen invloeden van buitenaf en daarnaast wezenlijk zachter dan normale synthetische materialen. Heerlijk zacht en tegelijkertijd uiterst functioneel sportieve horlogeband. De Hevea garandeert het hoogste draagcomfort. De perfecte begeleider voor de dagelijkse activiteiten en tijdens het sporten.

Een Nytech horlogeband wordt gekenmerkt door functionaliteit en design in perfecte harmonie. Zelfs bij de zwaarste belasting 100M waterproof horlogeband van het beste materiaal (Nytech/rubber). Flexibel, zacht en tegelijk vormvast rubber voeringleder met een watervaste vulling van nylonvezels. De speciale structuur van de rubberkern en het fijne textieloppervlak garanderen een maximaal draagcomfort op ieder ogenblik.

Toch op zoek naar een ander materiaal? Bekijk dan onze leren, metalen of nato banden eens. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bandje voor je smartwatch? Bekijk dan onze smartwatch bandjes. Deze zijn voorzien van een easy change systeem. Meer banden zien in andere materialen. Bekijk ze hier (de meest gangbare maten voor je geselecteerd)  18mm, 20mm, 22mm en 24mm.

Klantenservice
Horlogebanden voor Dames en Heren

De Horlogebanden Specialist heeft zich gespecialiseerd in horlogebandjes die op veel verschillende horloges passen. Van origine zijn wij begonnen met horlogebanden passend voor merken uit het topsegment horloges. Dit is in de loop der jaren uiteraard uitgebreid naar een assortiment met universele horlogebandjes gemaakt van leer (handgemaakt), maar ook van rubber, metaal en nato strap (geweven nylon). Deze universele horloge bandjes zijn dus passend voor veel horloges.

Bij horlogebanden wordt er niet direct een onderscheid gemaakt tussen dames en heren horlogebandje. Belangrijk is de benodigde maat van je horlogeband. Met de juiste maatvoering kun je het horlogebandje eenvoudig overzetten op je horloge. Vind hier meer informatie over de horlogeband opmeten. Voor het overzetten kun je bij je bestelling een horlogebandenaanzetter mee bestellen. Kom je bij ons in de winkel? Dan plaatsen wij de band voor je!